يواصل كيان الاحتلال الصهيوني خطته التي أطلق عليها “خطة الجنرالات” فهي خطة إجرامية وتُعتبر جريمة حرب لأنها تستند إلى حصار سيؤدي إلى تجويع الفلسطينيين الذين لم يخرجوا من المنطقة التي فُرض الحصار عليها.
((صحيفة هآرتس العبرية نشرت تحقيقا للكاتبين عاموس هرئيل ويانيف كوفوفيتس بعنوان ” الدمار الذي يُحدثه الجيش في شمال القطاع يشير إلى نية الحكومة: نحن هنا لنبقى”.
تحقيق هآرتس يقول إنه قبل وقت ليس طويلاً، كانت فكرة العودة إلى الاستيطان في غزة أمراً محصوراً بالمتطرفين في اليمين الإسرائيلي البعض من “شبيبة التلال” الذين تركوا المزارع والبؤر في الضفة الغربية، ووصلوا إلى “غلاف غزة” من أجل الاستفزاز والضغط على الحكومة بهدف العودة إلى بناء المستوطنات التي جرى إخلاؤها في إطار خطة “الانفصال”، لكن هذه الفكرة التي كانت محصورة ببعض المتطرفين، تحولت خلال الأشهر الماضية إلى مركز يصل إليه الحاخامات وأعضاء الكنيست من اليمين المتطرف..
تحقيق هآرتس يكشف أنه لم يتبقّ في منطقة العطاطرة وبيت لاهيا منزلا واحدا يمكن العودة إليه والسكن فيه، وتبدو المنطقة كأن كارثة طبيعية أصابتها، ولا يوجد سكان بين الدمار، وكجزء من محاولات الجيش منع السكان من العودة، يطلق النار في المناطق المفتوحة ليلاً، ولا يستطيعون العودة، لأن الجيش يمنع ذلك، وفي الخلاصة، لا يهمّ اسم العملية التي يطلقها الجيش الإسرائيلي لقد بدأ فعلاً بـ”تطهير” شمال القطاع وتحضير الميدان لكي يسيطر عليه وقتاً طويلاً.))
جيش الاحتلال الإسرائيلي يكرر القول إنه لا ينوي تنفيذ “خطة الجنرالات”، لكن الوقائع على الآرض تؤكد أنه يقوم بتطبيق هذا المخطط الخطِر فهو يمارس ضغطاً هائلاً وعنيفاً على سكان بعض مناطق شمال القطاع من أجل دفعهم إلى الهجرة جنوباً وتبدو انعكاسات هذه الخطوة عبر وسائل الإعلام العالمية كأنها وصلت إلى عتبة جرائم الحرب.
((وبالعودة إلى تحقيق صحيفة هآرتس فقد قالت إن “الجيش الإسرائيلي” لا يعمل من فراغ، بل استناداً إلى تفاهمات صامتة مع المستوى السياسي، وفرضية أن نتنياهو يعمل لمصالح الشركاء من اليمين المتطرف تتعزز، صحيح أنه أعلن قبل بضعة أشهر في مقابلة للقناة 14 أنه لا يدعم إقامة مستوطنات في القطاع، لكن كل ما يهم حزب الصهيونية الدينية وحزب القوة اليهودية” في الحرب الآن هو الاستيطان، حتى لو كان الثمن حياة الأسرى.
خضع نتنياهو لضغوط المستوطنين لأنه يعتقد أنه لا يملك بديلاً، إنه يأمل بمساعدة التحالف على البقاء في الحكم، وفي الوقت نفسه، تأجيل شهاداته في المحكمة، ومن أجل ذلك، يجنّد أيضاً تهديد حياته، الذي بات يشدد عليه أكثر منذ أطلق حزب الله مسيّرة انفجرت على شباك غرفة النوم في بيته الخاص في قيساريا في منتصف تشرين الأول أكتوبر.))
ההרס שזורע צה”ל בצפון הרצועה מצביע על כוונת הממשלה: אנחנו כאן כדי להישארהצבא גירש את תושבי הרבע הצפוני של רצועת עזה, תוך כדי הרס מסיבי של בתים ותשתיות, ונערך להיאחזות בשטח. הדבר מעלה חשש כי חרף ההצהרות בכוונת נתניהו לממש את החזון של שותפיו בימין הקיצוני – גם במחיר חיי החטופים
לפני זמן לא רב, רעיון החזרה להתנחלות בעזה הצטמצם לקיצוני הימין, חלק מ”נוער הגבעות” שעזבו את החוות והמאחזים בגדה המערבית, והגיעו ל”היקף עזה” על פי סדר. לעורר ולהפעיל לחץ במישור הפוליטי, במטרה לחזור לבנייה מחדש של התנחלויות שפונו במסגרת תוכנית “ההתנתקות”. אבל הרעיון הזה, שהצטמצם לכמה קיצונים, הפך במהלך החודשים האחרונים למרכז של רבנים וחברי כנסת מהימין הקיצוני.
לא נותר בית אחד באל-אתטרה ובבית להיא שאליו אפשר לחזור ולגור. האזור נראה כאילו נפגע מאסון טבע, ואין תושבים בין ההרס. כחלק מניסיונות הצבא למנוע מתושבים לחזור, הוא יורה בשטחים פתוחים בלילה, והם לא יכולים לחזור, כי הצבא מונע זאת. לסיכום, שם המבצע שפתח הצבא לא משנה. הוא כבר החל “לטהר” את צפון רצועת עזה ולהכין את השדה כדי לשלוט בו לאורך זמן.
לאורך הדרך ניתן לראות ציוד הנדסי הורס מבנים ממול. במקום המבנים הללו מרחיבים את הצירים שבהם ישתמש הצבא והם מיועדים שיעבור דרכו בצורה בטוחה יותר. מפקד חטיבת “כפיר”, האחראית כעת על מרחב עטארה ובית לאהיה, אלוף יניב פרוט, אמר כי המשימה שהוטלה עליו היא המשך מעקב אחר תשתיות “טרור”, וכן מעקב אחר פעילי “חמאס”. אך לפי דבריו, במהלך המערכה האחרונה לא נמצאו תשתית תת-קרקעית, ציוד לחימה כבד או אתרים לייצור נשק. הכוחות עורכים כעת חיפושים בבתים בניסיון לחפש חמושים או ציוד לחימה.
המציאות בשטח מצביעה על כך שהצבא מחלק, בפועל, את הגזרה לשני חלקים. בשלב הראשון חילק הצבא את רצועת עזה לשני חלקים דרך ואדי עזה. כעת, הוא מחלק את הגזרה הצפונית לשני חלקים. אין היתר לתושבים לחזור, גם לאזורים שבהם הסתיימה הלחימה.
לאחרונה תוגברה חטיבת כפיר בגדוד 71 שנלחם בגבול לבנון. העובדה שהצבא מפנה כוחות תמרון, בעיקר גדוד טנקים מהצפון, לשליטה באזורים בדרום, יכולה להעיד על כוונות הדרג המדיני להגיע להסדרים לסיום הלחימה בצפון ולהיערכות לשהייה ארוכה בצפון. הדרום.
בית המשפט ועוד אסונות
ככלל, פעולות הצבא מעידות על ניסיון לכפות עובדות בשטח לאורך זמן. עבור הצבא, כידוע, אין דבר קבוע יותר מהזמן. בנוסף למתיחות המתגברת עם הקהילה הבינלאומית – הם עלולים להסלים עוד יותר בתקופת “הברווז הצולע” של ממשל ביידן ללא קשר לתוצאות הבחירות, שכן המשך הפעילות בצפון רצועת עזה עלול להוות מכה אנושה לעסקה, ולהגדיל את הסיכונים עבור הישראלים החטופים ברצועת עזה, 101 אזרחים וחיילים.
כעת, הצבא לא עובד בחלל ריק, אלא מבוסס על הבנות אילמת עם הדרג הפוליטי. מתחזקת ההשערה שנתניהו פועל למען האינטרסים של שותפיו מהימין הקיצוני. נכון שהוא הודיע לפני כמה חודשים בראיון לערוץ 14 שהוא לא תומך בהקמת התנחלויות ברצועת עזה, אבל כל מה שחשוב לציונות הדתית ול”כוח יהודי” במלחמה עכשיו זה ההתיישבות, גם אם המחיר הוא חיי החטופים. העובדה שהם לא מפעילים לחץ דומה לגבי המשך המלחמה בלבנון, שלדברי נתניהו עשויה להסתיים בתוך שבועות, מעידה על סדר העדיפויות האמיתי שלהם.
נתניהו נכנע ללחץ המתנחלים כי האמין שאין לו ברירה. הוא מקווה לסייע לקואליציה להישאר בשלטון ובמקביל לדחות את עדותו בבית המשפט, שאמורה להתחיל בתחילת החודש הבא. מסיבה זו הוא גם מנצל את האיום על חייו, שהודגש יותר מאז שיגר חיזבאללה מזל”ט שהתפוצץ על חלון חדר השינה של ביתו הפרטי בקיסריה באמצע אוקטובר.
נכון לעכשיו, הוא והמשרד שלו טובעים במשברים אחרים. לא ברור אם המשברים הללו מאיימים ישירות על שלטונו, אבל הם בהחלט מחזקים את המתחים והפחדים בקרב עוזריו ויועציו. אחד מדבריו, אלי פלדשטיין, עדיין עצור ונחקר בשב”כ בשל שערוריית הדלפת מידע מודיעיני סודי. נראה שיועצים אחרים ייבדקו בעתיד. אתמול פורסם עוד כי המשטרה מנהלת חקירה הקשורה לאירועים מלשכת נתניהו מתחילת המלחמה, וברקע פורסם מה שפורסם בעיתון “ידיעות אחרונות” על תלונה במשטרה שהגיש נתניהו. מזכיר צבאי באותה תקופה, אלוף אבי גיל, ועל פי החשד הוא נסוב על ניסיונות… לשנות פרוטוקולים.
ترجمة وتعليق
بلال معروف_سورية